Latvija – leidimas laikinai gyventi šalyje

Leidimo laikinai gyventi Latvijoje privalumai:

Geografinis išsidėstimas ir išvystyta transporto infrastruktūra
Ekonominis ir politinis stabilumas, o taip pat asmeninis saugumas
Puiki ekologija ir kurortinė pajūrio zona
Rusų kalba plačiai naudojama visuomenėje
Dokumentai leidimui gauti, nagrinėjami greitai- per 1-3 mėnesius
Leidimo laikinai gyventi galiojimo laikas – 5 metai, kasmet reikia leidimą pratęsti.
Mažesni investiciniai reikalavimai, lyginant su kitomis Europos Sąjungos šalimis
Galimybė įsigyti nekilnojamąjį turtą, gavus kreditą vietiniame banke
Nėra reikalavimų dėl papildomų investicijų turintiems leidimą laikinai gyventi šalyje
Įvažiavimas be vizų į Šengeno erdvės šalis ir buvimas jose (iki 90 dienų per pusmetį)
Palengvintos galimybės gauti vizą į Didžiąją Britaniją, Airiją, JAV ir Kanadą
Galimybė pratęsti leidimą laikinai gyventi šalyje dar 5 metams, po to praeiti natūralizacijos procedūrą ir gauti Latvijos pilietybę

Latvijos investicinės programos leidimui gyventi šalyje gauti kontūrai:

Pirkti nekilnojamąjį turtą Rygos regione už ne mažiau nei 250 000 eur (arba ne mažiau nei 80 000 eur pagal kadastro kainą) arba pirkti du objektus už tą pačią sumą ne Rygos regione, valstybinės rinkliavos dydis už leidimą laikinai gyventi šalyje bus 10 000 eur,
arba
Investuoti 50 000 eurų į veikiančią Latvijoje kompaniją, metinė apyvarta arba balansas turi būti ne didesni nei 10 milijonai eurų, kompanijoje dirba mažiau nei 50 žmonių, valstybinės rinkliavos dydis už leidimą laikinai gyventi šalyje bus 10 000 eur,
arba
Investicijos 100 000 eurų į veikiančią kompaniją su ne daugiau nei 50 darbuotojų, apyvarta arba kompanijos balansas viršija 10 milijonus eurų,
arba
Pirkti beprocentines specialiai tam išleistas valstybines obligacijas už ne mažiau nei 250 000 eurų, be teisės išmokėti anksčiau nei 5 metai. Šiuo atveju valstybinės rinkliavos dydis už leidimą laikinai gyventi šalyje bus 25 000 eur,
arba
Subordinuotas depozitas Latvijos banke ne mažesnis nei 285 000 eur ir laikotarpiui ne trumpesniam nei 5 metai, be teisės paimti šiuos pinigus anksčiau. Šiuo atveju valstybinės rinkliavos dydis už leidimą laikinai gyventi šalyje bus 25 000 eur.

Būtina patvirtinanti pažyma iš banko, kad pareiškėjas turi minimumą pragyvenimui Latvijos teritorijoje:
pagrindiniam investuotojui: 15 480 eur per metus;
investuotojo sutuoktinei/iui 5160 eur per metus;
nepilnamečiam vaikui: 1548 eur per metus;
Dokumentų kalbos leidimui gauti gali būti pateikti šiomis kalbomis: latvių, anglų, prancūzų, vokiečių, rusų.

Jus taip pat gali sudominti:

Company Express padės jums gauti leidimą laikinai gyventi Latvijoje. Susitikite su mumis. Konsultacija nemokama.

+370 5 231 3000
+370 699 43 638WhatsApp, Viber, Skype
vilnius@com-exp.com
Šiaulių g. 3, Vilnius, Lietuva, LT–01133


Eva PetrovskaLatvija – leidimas laikinai gyventi šalyje