Graikija: leidimas laikinai gyventi šalyje (auksinė viza)

2014 metais pradėta programa suteikianti leidimą laikinai gyventi Graikijoje mainais į investicijas į nekilnojamąjį turtą (auksinė viza). Ši programa yra labai populiari ir prestižinė Europoje. Auksinės vizos galiojimo laikas – 5 metai su tolimesniu pratęsimu. Šią vizą gali gauti visi šeimos nariai. Nesuteikia teisės dirbti šalyje.

Leidimo laikinai gyventi Graikijoje (auksinė viza) privalumai:

Vizų nebuvimas ir laisvas judėjimas Šengeno erdvėje
Socialinis ir politinis stabilumas, saugumas
Laisvė rinktis gyvenamąją vietą
Mokestinio planavimo galimybė
Leidimas laikinai gyventi šalyje suteikiamas visiems šeimos nariams per 2-3 mėnesius.

Investicinės programos dėl leidimo laikinai gyventi Graikijoje (auksinės vizos) gavimo reikalavimai

Nekilnojamojo turto , kainuojančio ne mažiau nei 250 000 EUR įsigijimas

Kriterijai, kuriuos turi atitikti investuotojai, norintys gauti leidimą laikinai gyventi Graikijoje (auksinę vizą)

Investuotojas nėra sankcijų režime. Jo atžvilgių nėra jokių ribojančių ar draudžiančių priemonių, įskaitant draudimą įvažiuoti į JAV, Kanadą, Europos Sąjungos šalis ir Didžiąją Britaniją.
Investuotojas turi būti neteistas. Jo atžvilgių neturi būti jokių baudžiamųjų procesų.
Investuotojo kreditinė istorija turi būti teigiama.
Investuotojo šeimos nariai: sutuoktinis ar sutuoktinė, vaikai nuo 18 iki 23 metų, kurie nėra susituokę ir esantys pilnai išlaikomi tėvų, abejų sutuoktinių tėvai, kurie yra pilnai išlaikomi pagrindinio pareiškėjo, gauna leidimą laikinai gyventi šalyje.

Žingsnių seka leidimui laikinai gyventi Graikijoje (auksinei vizai) gauti

1. Sutarties sudarymas
Pateikti visų šeimos narių užsienio pasus. Per vieną darbo dieną daromas nemokamas patikrinimas. Sutartį galima pasirašyti tiesiogiai mūsų kompanijos ofisuose online režime. Klientas gauna patikrinimo ataskaitą (išrašas iš World-Check duomenų bazės, kuri priklauso Thomson Reuters agentūrai).
2. Dokumentų apdorojimas
Mūsų specialistai užsako ir gauna pažymas dėl teistumo, užpildo vyriausybės patvirtintas anketas. Klientas pateikia pasų originalus ir kitus dokumentus, pasirašo anketas. Daromas vertimas, notaro patvirtinimas ir apostilizavimas, toliau dokumentų paketas siunčiamas į migracijos agentūrą Graikijoje. Būtinas vizitas į Graikiją tam, kad pateikti biometrinę informaciją. Klientas gauna pažymą , kad vyriausybė priėmė jo dokumentus.
3. Prašymo nagrinėjimas
Migracijos agentūra nagrinėja prašymą ir vykdo atitinkamus patikrinimus per 4-7 mėnesius.
Po teigiamo sprendimo, reikia sumokėti atitinkamus mokesčius ir rinkliavas.
4. Leidimo laikinai gyventi Graikijoje gavimas
Po visų reikalingų mokesčių sumokėjimo, Klientas privalo atvažiuoti į Graikiją tam, kad gauti leidimo gyventi korteles. Kortelės galiojimo laikas – 2 metai. Likus 6 mėnesiams iki kortelės galiojimo pabaigos, reikia išsiųsti prašymą dėl pratęsimo. Kad išlaikyti rezidento statusą, reikia praleisti šalyje ne mažiausiai 7 dienas per metus.

Jus taip pat gali sudominti:

Vilniaus kontaktaiCompany Express padės jums gauti leidimą laikinai gyventi Graikijoje. Susitikite su mumis. Konsultacija nemokama.

Eva PetrovskaGraikija: leidimas laikinai gyventi šalyje (auksinė viza)