Šveicarija – leidimas nuolat gyventi šalyje

Leidimas nuolat gyventi šalyje pagal mokestinio susitarimo sąlygas

Šveicarija yra Europos centre, bet nėra ES i EEB narė, tačiau ji yra atvira asmenims, turintiems šengeno vizą arba leidimą gyventi vienoje iš Šengeno erdvės šalių.
Šveicarijos teisė numato du būdus kaip galima gauti leidimą nuolat gyventi šalyje:
Naujo verslo steigimas arba jau esamo verslo pirkimas Šveicarijoje
Mokestinio susitarimo pasirašymas

Leidimo nuolat gyventi Šveicarijoje privalumai:

Leidimas nuolat gyventi šalyje ir leidžiamas įvažiavimas be vizų į Šengeno erdvės šalis.
Pareiškėjo šeimos nariai, nepilnamečiai vaikai gauna teisę gyventi šalyje
Aukštas politinis, ekonominis, socialinis stabilumas
Nuolatinio rezidento statusas suteikia teisę kreiptis dėl pilietybės gavimo

Mokestino susitarimo sąlygos

Susitarimas sudaromas su vienų iš Šveicarijos kantonų mokesčių administraciją. Faktoriai, teigiamai įtakojantys tikimybę gauti teigiamą sprendimą dėl gyvenimo šalyje: aukštas pajamų lygis ir pasiryžimas aktyviai dalyvauti socialiniame, kultūriniame ir ekonominiame šalies gyvenime.
Pareiškėjas neturi būti ES ar Europos ekonominės bendrijos šalių pilietis
Pareiškėjas nevykdo verslo Šveicarijos teritorijoje
Mokestis sumokamas kasmet kaip fiksuota suma, kuri apskaičiuojama ir išlaidų, reikalingų pragyventi vienerius metus Šveicarijoje.
Fiksuotos sumos dydis federaliniame lygyje yra 400 000 šveicarijos frankų ir gali skirtis priklausomai nuo vietinių sąlygų kiekviename kantone.

Pareiškėjas pateikia šį dokumentų komplektą:

Galiojantį pasą
Dvi spalvotas nuotraukas
Užpildytą ir pasirašytą prašymą
Informaciją apie nuolatinį adresą Šveicarijoje
Pažymą , kad yra neteistas
Sutartį dėl medicininio draudimo
Detalusis gyvenimo aprašymas
Pareiškimą dėl atsisakymo vykdyti verslo veiklą Šveicarijoje
Mokestinio susitarimo originalą
Santuokos liudijimą
Nepilnamečių vaikų gimimo liudijimus
Šalies migracijos tarnyba turi teisę reikalauti papildomų dokumentų ir informaciją. Ypatingas dėmesys bus skirtas pareiškėjo profesinei kvalifikacijai, norui adaptuotis profesinėje ir socialinėje erdvėje , kalbos žinojimas, amžius.
Prašymas dėl Šveicarijos pilietybės paduodamas po 12 metų nuolatinio gyvenimo Šveicarijoje

Jus taip pat gali sudominti:

Vilniaus kontaktaiCompany Express padeda jums siekti tikslų. Susitikite su mumis. Konsultacija nemokama.

Eva PetrovskaŠveicarija – leidimas nuolat gyventi šalyje