Viza į JAV (EB-5 kategorija)

EB-5 kategorijos viza buvo įkurta po Kongreso sprendimo 1990 metais. Tikslas – pritraukti investicijas į regioninių centrų programas ir naujų darbo vietų kūrimas JAV piliečiams. Kasmet išduodama apie 10 000 vizų. Ši viza suteikia teisę ateityje gauti nuolatinio JAV rezidento statusą (green card) tiek pareiškėjui, tiek jo šeimos nariams: sutuoktiniui, sutuoktinei ir vaikams iki 21 metų.

ЕВ-5 vizos privalumai:

  • Nereikalaujama žinoti kalbą, turėti išsilavinimą ar darbo patirtį
  • Nėra eilių tarp norinčių gauti vizą EB-5
  • Perspektyva gauti green card po 2 metų, o vėliau JAV pilietybę sau ir savo šeimos nariams
  • Mažesnės kainos už išsilavinimą JAV universitetuose
  • Nėra reikalavimo turėti giminaičius JAV

EB-5 vizos gavimo sąlygos ir reikalavimai pareiškėjams

  • Lėšos, naudojamos investavimui turi turėti legalų šaltinį.
  • Reikia įsteigti naują kompaniją arba nupirkti jau esančią su kapitalu ne mažesniu nei 1 milijonas USD arba dalyvauti regioninio centro programoje su 500 000 USD investicijomis.
  • Sukurti 10 darbo vietų kvalifikuotiems specialistams su pilnu užimtumu ne mažesniam nei 2 metų laikotarpiui.
  • Asmeniškai vadovauti įkurtai kompanijai
  • Visi aktyvai turi būti rizikingi: neleidžiamos bankinės ar kitos garantijos iš trečiųjų šalių dėl lėšų grąžinimo.

Į standartinį, bet ne galutinį paketą vizai EB-5 gauti įeina:

  • Dokumentai, patvirtinantys teisę valdyti kompaniją
  • Įsakymai dėl vadovo ar kvalifikuoto darbuotojo pozicijos užėmimo, kad pradėti verslą JAV
  • Detalus gyvenimo aprašymas.
  • Dokumentai, patvirtinantys, kad pareiškėjas neturi nei asmeninių, nei verslo skolų savo gimtojoje šalyje.
  • Įstatiniai kompanijos dokumentai ir registracijos liudijimas
  • Steigimo dokumentai ir kompanijos akcijų sertifikatai
  • Kompanijos struktūros aprašymas
  • Finansinė dokumentacija
  • Verslo planas
  • Kompanijos dokumentų vertimas į anglų kalbą

Žingsnių seka EB-5 vizai į JAV gauti

1. Sutarties sudarymas

Visų šeimos narių, kurie bus nurodyti pareiškime EB-5 vizai, pasų kopijų pateikimas. Per vieną darbo dieną daromas nemokamas patikrinimas. Sutartį galima pasirašyti tiesiogiai mūsų kompanijos ofisuose online režime. Klientas gauna patikrinimo ataskaitą (išrašas iš World-Check duomenų bazės, kuri priklauso Thomson Reuters agentūrai).

2. Dokumentų apdorojimas

Mūsų specialistai užsako ir gauna pažymas dėl teistumo, užpildo vyriausybės patvirtintas anketas. Klientas pateikia pasų originalus ir kitus dokumentus, pasirašo anketas. Daromas vertimas, notaro patvirtinimas ir apostilizavimas.

3. Prašymo nagrinėjimas

Reikia pasirinkti regioninį centrą ir investicinį projektą. Sudaryti investicinę sutartį ir lėšų transakciją į tarpinę sąskaitą arba tiesiogiai į nupirktos kompanijos sąskaitą. Toliau teikiamas prašymas dėl EB-5 vizos gavimo.

4. EB-5 vizos gavimas

Jeigu gaunamas teigiamas sprendimas, pateikiami dokumentai vizai gauti. Investuotojui suteikiamas sąlyginio nuolatinio rezidento statusas 2 metams (sąlyginė green card), po to vyksta pokalbis JAV ambasadoje ir išvykimas į JAV.

Jus taip pat gali sudominti:

Company Express padės jums gauti EB-5 kategorijos vizą į JAV. Susitikite su mumis. Konsultacija nemokama.

+370 5 231 3000
+370 699 43 638WhatsApp, Viber, Skype
vilnius@com-exp.com
Šiaulių g. 3, Vilnius, Lietuva, LT–01133


Eva PetrovskaViza į JAV (EB-5 kategorija)