Austrija – nuolatinė gyvenamoji vieta finansiškai nepriklausomiems žmonėms

Austrija siūlo daugybę būdų gauti nuolatinę gyvenamąją vietą šalyje, tame tarpe ir programą finansiškai nepriklausomiems žmonėms. Ši programa leis jums gauti nuolatinio rezidento statusą be papildomų įsipareigojimų.

Nuolatinio Austrijos rezidento statuso privalumai:

Įvažiavimas be vizų į Šengeno erdvės šalis
Rezidento statusą gauna visi pareiškėjo šeimos nariai, įskaitant išlaikomus pilnamečius vaikus
Nereikalaujama nuolat gyventi Austrijos teritorijoje. Pareiškėjas turi teisę pasirinkti sau jurisdikciją, kur jis bus mokestinis rezidentas.
Aktyvų apsauga
Aukštas medicininio aptarnavimo lygis.
Studijos jūsų vaikams
Gyvenimas Austrijoje suteikia teisę gauti Austrijos pilietybę

Pareiškėjui reikia atitikti 4 reikalavimus tam, kad gauti nuolatinio rezidento statusą Austrijoje:

Banko sąskaitos likutis turi būti ne mažesnis nei 40 000 eurų arba 20 000 eurų kiekvienam pilnamečiui šeimos nariui ir ne mažiau nei 10 000 eurų kiekvienam vaikui. Be to, reikia įrodyti, kad yra pajamos, ne mažesnės nei 2000 eurų kas mėnesį kiekvienam šeimos nariui.
Reikia nupirkti arba nuomoti nekilnojamąjį turtą tam, kad turėti nuolatinį gyvenamąjį adresą.
Reikia pateikti pažymą, kad nėra teistumo gimtinėje šalyje, o taip pat pateikti pažymas, kad nėra sunkių susirgimų .
Reikia įrodyti, kad yra bazinės vokiečių kalbos žinios.
Federalinė Austrijos vyriausybė skiria kvotas šios programos dalyviams, kurios suriša juos su teritoriniu šalies paskirstymu. Kiekvienam regionui kvotų skaičius yra skirtingas, populiariausi miestai, tokie kaip Vena šias kvotas jau išnaudojo. Didžiausia kvotų dali skiriama tokiems regionams kaip žemutinė Austrija ir kt.

Žingsnių seka nuolatinio Austrijos rezidento statusui gauti

Pirminė konsultacija ir regiono parinkimas pagal turimas kvotas.
Reikiamų dokumentų surinkimas:
Gimimo liudijimas;
Kiekvieno paso puslapio spalvotos kopijos;
Dvi Šengeno vizos formato nuotraukos;
Pažymą iš banko, patvirtinančią pajamas
Santuokos arba skyrybų liudijimą;
Pažyma, kad nėra teistumo, pažyma turi būti ne senesnė nei 3 mėnesiai nuo einamos datos;
Medicininė pažyma š vieno iš Austrijos medicininių centrų, kad nėra susirgimų;

Pirkti arba nuomoti nekilnojamąjį turtą, medicininio draudimo įforminimas, banko sąskaitos atidarymas.
Dokumentų teikimas Austrijos Respublikos konsulatui ir teigiamo sprendimo gavimas.
Jus atvažiuojate į Austriją, registruojate savo adresą ir gaunate leidimą nuolat gyventi Austrijoje.

Nuolatinio gyventojo statuso trukmė apribota vieneriais metais, po to reikia pratęsti leidimą dar 3 metams, po to 5 metams. Bendras gyvenimo Austrijoje stažas pilietybei gauti turi būti 10 metų.

Jus taip pat gali sudominti:

Vilniaus kontaktaiCompany Express padės gauti leidimą laikinai gyventi Austrijoje. Susitikite su mumis. Konsultacija nemokama.

Eva PetrovskaAustrija – nuolatinė gyvenamoji vieta finansiškai nepriklausomiems žmonėms